1. Hjem
  2. Inyett Detect / AutoPay Detect

Hvordan fungerer advarsel Avvikende kontomønstre i Inyett Detect og AutoPay Detect?

Advarsel Avvikende kontomønstre varsler når en betaling foretas til et kontonummer som avviker fra kontonummeret som normalt brukes til å betale betalingsmottaker.
Merk! Det krever minst 5 transaksjoner til mottaker fra samme fra konto for å generere en avvikende kontomønstervarsel, dvs. at mønsteret er basert på de siste 5 transaksjonene.

Et eksempel på når det genereres advarsel på avvikende kontomønster kan være når det dukker opp en faktura der oppgitt konto- eller gironummer ikke samsvarer med organisasjonsnummeret som tidligere ble brukt til å betale leverandøren.

Årsaken til dette kan være flere, av mer eller mindre alvorlige årsaker. Det er tilfeller der gironummeret med vilje er endret for å sende betalingen i feil retning, for eksempel når et svindelselskap kapret eller kopierte leverandørens opplysninger. Det er også tilfeller hvor gironummer manuelt oppdateres feil i leverandørregisteret, med tidkrevende oppfølging og administrasjon som resultat.

Angi betingelsene for at Inyett-kontoen skal varsles for advarselen Avvikende kontomønstre. Velg å ekskludere betalingsmottakers organisasjonsnummer fra fremtidige advarsler, eller angi ett eller flere kontonumre knyttet til betalingsmottaker. Innstillingen er kun mulig for deg med administratorrettigheter.

Klikk på Innstillinger for å ekskludere betalingsmottakere/kontonumre fra advarsler.

Klikk på pilen (Ekskluder kontonummer, Ekskluder organisasjonsnummer) nedenfor for å ekskludere kontonummer/organisasjonsnummer. Klikk deretter på Ekskluder. Det er også mulig å fjerne ekskluderte oppføringer. Klikk deretter på søppelbøtte.

Administrer advarsler ved å klikke på Håndtere som nedenfor. Velg de ulike håndteringstypene:

Dele: advarsel deles med en kollega som er lagt ut som bruker i Inyett og varslet via e-post.

Kommentar: Administrer ved å kommentere advarselen. advarsel som vises er hvem brukeren er som kommenterer, datoen for kommentaren og selve kommentaren.