1. Hjem
  2. Inyett Detect / AutoPay Detect

Hvordan fungerer advarsel Forpliktelser Inyett Detect og AutoPay Detect?

Advarsel Forpliktelser varsler når en betaling foretas til en mottaker med gjeld og betalingsanmerkninger over 35 på gjeldsvurderingsskalaen.

Gjeldspoeng (gjeldsvurdering)

Basert på gjeldende gjeldssaldo, løpende og historiske betalingsanmerkninger for de siste 5 årene, presenterer Inyett en Debt Score (Debt Rating) for selskapet mellom 0 og 95. Gjeldsbalansen og de ulike gjeldstypene sammen med beløpet på kortsiktig gjeld. /historiske betalingsanmerkninger sammenlignes mot selskapets omsetning og registreringsdato for å sette et poeng.

0-35 viser grønt
36-69 viser gult
70-95 viser rødt

Eksempel:
Størrelsen på gjeldene i forhold til selskapets omsetning, gjeldstype, selskapets registreringsdato er komponenter som påvirker Debt Score.

Dersom bedriften har stor omsetning, men lav gjeldssaldo, vil de få en lavere gjeldscore sammenlignet med en bedrift med lav omsetning.
Bedrifter som har betalingsanmerkninger de siste 5 årene av begge typer, A-mål og E-mål, kan maksimalt få 35 poeng uavhengig av beløpet på betalingsvarslene.
Dersom selskapet er registrert i løpet av inneværende eller foregående år, vil gjeldsscore for selskapet være høyere enn om selskapet har vært registrert i lang tid.

Gjeldskåringen tar ikke hensyn til selskapsstatus som Rekonstruksjon, Konkurssøknad, Likvidasjon og Konkurs, disse ligger utenfor gjeldsscore og vises under Firmastatus.

For å lese mer om gjeld og betalingsanmerkninger klikk  HER

Klikk på Innstillinger for å ekskludere betalingsmottakere/kontonumre fra advarsler.

Klikk på pilen for å angi slumrefunksjonen. Med snooze er det mulighet for å pause advarsler fra å bli generert igjen til samme betalingsmottaker. Advarselen vil da ikke genereres innenfor det angitte området.

30 dager
90 dager (kvartal)
180 dager (halvår)

90 dager er satt som "standard"-innstilling med mindre annet er spesifisert.

Klikk på pilen for å angi vilkårene for at Inyett-kontoen skal legges merke til for advarselen Forpliktelser . Velg å ekskludere betalingsmottakers organisasjonsnummer fra fremtidige advarsler, eller angi ett eller flere kontonumre knyttet til betalingsmottaker. Innstillingen er kun mulig for deg med administratorrettigheter.

Klikk på Innstillinger for å ekskludere betalingsmottakere/kontonumre fra advarsler.

Administrer advarsler ved å klikke på Håndtere som nedenfor. Velg de ulike håndteringstypene:

Dele: advarsel deles med en kollega som er lagt ut som bruker i Inyett og varslet via e-post.

Kommentar: Administrer ved å kommentere advarselen. advarsel som vises er hvem brukeren er som kommenterer, datoen for kommentaren og selve kommentaren.