1. Hjem
  2. Inyett Detect / AutoPay Detect

Hvordan fungerer advarsel Ugyldig KID i Inyett Detect og AutoPay Detect?

Betalingen din gjøres til et OCR-nr. som ikke er gyldig. Advarsel gjelder kun betalinger av typen (BG).

Angi betingelsene for at Inyett-kontoen skal varsles for advarselen Ugyldig OCR/KID.

OCR-nummeret er et spesialdesignet referansenummer som vanligvis finnes nederst på innbetalingsslippen. OCR-referansenumrene en bedrift bruker, f.eks. på faktura eller betalingsanmerkning, skal fungere i nettbankene. Indikasjon 'Ugyldig OCR' har som mål å rette oppmerksomheten mot transaksjoner som mangler et gyldig OCR-nummer.

Myk kontroll
Virksomheten skal fremvise OCR-referansenummer med kontrollsiffer. Det siste sifferet må være et kontrollsiffer i henhold til modul 10. Det skal fremgå av faktura eller tilsvarende at OCR-referansenummer skal benyttes ved betaling til gjeldende bankgironummer. Alle nettbanker vil be betaler registrere et korrekt OCR-referansenummer, men godta et annet referansekonsept etter en advarsel, da avtalen har et mykt kontrollnivå.

Hard kontroll
Virksomheten skal fremvise OCR-referansenummer med kontrollsiffer. Det siste sifferet må være et kontrollsiffer i henhold til modul 10. Det skal fremgå av faktura eller tilsvarende at kun OCR-referansenummer skal benyttes ved betaling til aktuelt bankgironummer. Nettbanker vil be betaleren om å registrere et korrekt OCR-referansenummer og aksepterer kun referansenummer med riktig kontrollsiffer. Betalinger med korrekt OCR-referansenummer rapporteres som avtalt, normalt på fil.

Velg å ekskludere betalingsmottakers organisasjonsnummer fra fremtidige advarsler, eller angi ett eller flere kontonumre knyttet til betalingsmottaker. Innstillingen er kun mulig for deg med administratorrettigheter.

Klikk på Innstillinger for å slå av myk kontrollnivå og ekskludere betalingsmottaker/kontonummer fra advarsler.

For å gjøre innstillinger for Myk kontroll klikk på Aktive innstillinger.

Klikk på pilen  (Ekskluder kontonummer, Ekskluder organisasjonsnummer) nedenfor for å ekskludere kontonummer/organisasjonsnummer. Klikk deretter på Ekskluder. Det er også mulig å fjerne ekskluderte oppføringer. Klikk deretter på søppelbøtte.

Administrer advarsler ved å klikke på Håndtere som nedenfor. Velg de ulike håndteringstypene:

Dele: advarsel deles med en kollega som er lagt ut som bruker i Inyett og varslet via e-post.

Kommentar: Administrer ved å kommentere advarselen. advarsel som vises er hvem brukeren er som kommenterer, datoen for kommentaren og selve kommentaren.